Det analoge møde: a trend to watch

Jo mere digitale vi bliver, jo større bliver modreaktionen, når den kommer, hvis den kommer. Behovet for at være offline vokser i takt med, at vi bliver mere online. Det er en tendens i privatlivet, som også så småt er ved at sive over i erhvervslivet.

Er slow living lig med slow meetings?

I takt med at vi bliver mere forbundne og digitale i vores hverdag, får mange mennesker lyst til, at gøre det modsatte af, at være online. Der bliver et stigende fokus på også at være disconnected, eller i hvert fald på de fysiske fordele, der følger af at være online. Pokemon GO bliver fremhævet, fordi det bringer spillerne ud i den virkelige verden og i kontakt med nye mennesker - i virkeligheden. Vi kan motivere hinanden på Endomondo og Strava til at løbe længere og hurtigere - i virkeligheden. Og så tager vi i øvrigt på wellnessophold for at koble af.

Der er øget fokus på virkeligheden og på fællesskabet. Og så er slow living blevet en trend. Ja, man kan få den tanke, at jo mere online vores liv bliver, desto mere intenst bliver behovet for offline tid - bevidst eller ubevidst. Hvis den tendens smitter af på erhvervslivet, betyder det så slow meetings? Nej, det må handle om at være nærværende og se hinanden i øjnene. Om at mødes med jævne mellemrum. Virkelig at mødes.

Analoge møder under jorden

Hos Gaest.com oplever vi en øget efterspørgsel efter det, vi kan kalde analoge møder. Møder, hvor deltagerne ikke kan være andet end til stede, fordi mødelokalet hverken har digitalt udstyr, wifi eller mobilsignal. Et af Gaests seneste og mest analoge mødelokaler er en gammel tysk bunker under jorden. Her kan mødedeltagerne isolere sig i fællesskab, fysisk og mentalt. Da det er en undergrunds betonbygning, er her ingen mobildækning overhovedet. Til gengæld kan man fordybe sig i historier fra 2. Verdenskrig.

‘Face to face: A trend to watch’

Corbin Ball & Co, der beskæftiger sig med mødeplanlægning og -teknologi, har lavet en liste over “Nine Amazing Meeting Technology Trends to Watch in 2016”. På listen, sammen med den nyeste og mest banebrydende teknologi, finder vi sjovt nok også ‘face to face meetings’. Med begrundelsen: “There is no such thing as a virtual beer!”

Skab koncentration: sluk telefonen

Når du arrangerer et møde, kan du aktivt at tage stilling til, at deltagerne ikke kigger på telefonen undervejs, ved symbolsk helt at afbryde forbindelsen til omverden.

Ved at fravælge powerpoint præsentationer og netforbindelse, kan vi dyrke koncentration og samarbejde, og understrege vigtigheden af det. Hvis du i din mødeinvitation beder deltagerne om at møde op uden laptop og mobiltelefon, bliver jeres møde derefter. Det er nemmere at lave den slags regler, når I holder møde ude af huset. Så prøv en bunker, eller bare et mødelokale, som ikke er det sædvanlige. Og læg en kurv ved døren til It grej.

  • Book by the hour

  • Easy cancellation

  • Quick and easy

Satisfied customers

Your data is secure

Be inspired!

Sign up to the Gaest Guide Newsletter and get our best tips and valuable resources to improve your meetings.

*By signing up for this newsletter, you accept that Gaest.com will send you a newsletter and other promotions. Your information will not be used for any other purposes and you can unsubscribe at any time by following the unsubscribe links in the e-mails or by contacting us at privacy@gaest.com. Read more about our privacy policy.

All Articles